Mijn huisdier reageert overgevoelig op voer

Mijn huisdier reageert overgevoelig op voer

Welke huisdiereigenaar kent het niet? Even grinniken omdat jouw huisdier een boertje of een wind laat. Of je loopt de keuken in en vindt daar het braaksel van de kat of hond. Als dat regelmatig gebeurt en steeds ernstiger wordt, kan het helpen om eens kritisch naar het voer te kijken. Voedselintolerantie is namelijk een veelvoorkomend probleem bij huisdieren.

De symptomen waar je op kunt letten

Net als bij mensen kan de gezondheid van jouw huisdier achteruitgaan bij blootstelling aan bepaalde voedselingrediënten. Denk daarbij aan kunstmatige toevoegingen, chemicaliën en bekende super sensibiliserende ingrediënten. Het lichaam reageert dan overgevoelig op ongewenste stoffen. En dat kan jouw kat of hond als heel oncomfortabel ervaren. Herken je een of meer van deze (gastro-intestinale) symptomen: Winderigheid, diarree, oprispingen of braken, een ongewenste variatie met natte of volumineuze ontlasting. Dit kan door een ongunstige reactie op voedsel komen. Ook jeuk en een slechte huid kan een gevolg daarvan zijn. Hypoallergeen voedsel, zoals Good Health, kan de symptomen helpen verminderen en bevordert de dagelijkse gezondheid en het welzijn van jouw huisdier.

Wat is hypoallergeen?

Een hypoallergeen recept bevat ingrediënten waarvan het relatief onwaarschijnlijk is dat het een reactie veroorzaakt. En het bevat vaak niet de ingrediënten die intolerantie kunnen veroorzaken. Zoals granen (tarwe en maïs), rundvlees, kip, soja of zuivelproducten. Jouw kat of hond hoeft overigens niet gevoelig te zijn voor deze ingrediënten. Elk dier reageert daar individueel op. Het gaat hierbij met nadruk niet om allergene voeding die je een huisdier met een voedselallergie geeft.

Geleidelijk overstappen op ander voer

Zie jij dat jouw kat of hond niet helemaal zichzelf is en denk je dat het mogelijk door de voeding wordt veroorzaakt? Dan is rustig overschakelen op hyperallergeen voer een goed begin. Good Health brokken ondersteunen het spijsverteringsstelsel. Met betrouwbare ingrediënten van goede kwaliteit die gemakkelijk verteerbaar en voedzaam zijn. Smakelijke brokken die minder snel bijwerkingen veroorzaken en die het plezier van lekker eten weer terug brengen.

Geleidelijk overstappen op ander voer

Het is essentieel om het nieuwe voer geleidelijk te introduceren. Een te snelle overgang kan verstorend en contraproductief zijn. Of in het slechtste geval een bijwerking veroorzaken. Begin met een beetje hypoallergene brokken toe te voegen aan het oude voer. Verminder geleidelijk het oude voer in de loop van zo’n 2 tot 3 weken. Verwacht niet dat je direct effect ziet. Het duurt even voordat de spijsverteringsenzymen en microflora zich aanpassen.

Voor alle katten en honden!

Ook preventief voor huisdieren die geen gevoelige spijsvertering of huidproblemen hebben.

Juli is Good Health Maand — Profiteer van kortingen op alle Good Health honden- en kattenvoeding.