Heeft mijn huisdier een allergie of intolerantie?

Heeft mijn huisdier een allergie of intolerantie?

Het zal je misschien verbazen te horen dat voedselintoleranties een veelvoorkomend probleem zijn bij huisdieren. Diervoeder van mindere kwaliteit, boordevol kunstmatige toevoegingen, chemicaliën en bekende supersensibiliserende ingrediënten, kan vaak verstoringen veroorzaken. Het voeren van hypoallergeen voedsel van hogere kwaliteit kan de symptomen helpen verminderen.

Hypoallergeen

Hypoallergeen is een term die u vaak tegenkomt op etiketten en verpakkingen, maar wat betekent het? In wezen betekent dit dat het recept de symptomen van intolerantie en gevoeligheid helpt verminderen en de dagelijkse gezondheid en het welzijn bevordert, zoals aanbevolen door de Pet Food Manufacturers Association (PFMA).

De meeste recepten zijn vaak samengesteld om ingrediënten uit te sluiten die intolerantie kunnen veroorzaken, waaronder granen (dwz tarwe en maïs), rundvlees, kip, soja of zuivelproducten. Het is echter belangrijk op te merken dat, hoewel deze kunnen helpen bij het beheersen van symptomen van intolerantie, de geformuleerde recepten nauwkeuriger zijn opgesteld om te helpen bij voedselintoleranties / gevoeligheden in tegenstelling tot allergische reacties en niet worden geclassificeerd als allergeen voer voor huisdieren.

Hypoallergeen wordt gedefinieerd als het relatief onwaarschijnlijk dat het een reactie veroorzaakt. Het is belangrijk op te merken dat elk huisdier individueel is en niet alle huisdieren gevoelig zijn voor deze ingrediënten.

"Welke symptomen kan mijn huisdier hebben?"

Net als bij mensen kan de gezondheid van een huisdier uit de hand lopen bij blootstelling aan bepaald voedsel of chemicaliën. Bij voedselovergevoeligheden is het dier intolerant (gevoelig) voor een of meer van deze stoffen.

Het lichaam reageert op dit ongewenste materiaal en men gelooft dat dit het dier van streek maakt door de volgende gastro-intestinale symptomen op te nemen: winderigheid, diarree, oprispingen of zelfs braken, en ongewenste variatie met natte of volumineuze ontlasting. Jeuk en een slechte huid kunnen ook in verband worden gebracht met ongunstige voedselreacties.

Als u de klinische symptomen heeft opgemerkt die het normale, gelukkige zelf van uw huisdier verstoren en denkt dat het dieet waarschijnlijk de schuld is, is overschakelen op hypoallergeen voer een goed begin!

Hypoallergeen voer van bijvoorbeeld Good Health Petfood is samengesteld om naast het spijsverteringsstelsel te werken. Het bestaat op zijn beurt uit ingrediënten die minder snel bijwerkingen veroorzaken - voor huisdieren met een gevoelige huid of spijsvertering.

Denk eraan om het voedsel langzaam om te wisselen.

Het is essentieel om het nieuwe voer geleidelijk te introduceren in de loop van de tijd (meestal 2-3 weken). Het duurt even voordat de spijsverteringsenzymen en microflora zich hebben aangepast. Te veel verstoring door te snel veranderen kan contraproductief zijn of in het slechtste geval een bijwerking veroorzaken. Verminder geleidelijk de hoeveelheid oud voer en introduceer het nieuwe voer langzaam in het dieet. Verwacht niet dat de effecten onmiddellijk optreden - het effect van dit dieet is geleidelijk!

Moet een huisdier gevoelig zijn om hypoallergeen voer te kopen?

Zeker niet! Elk huisdier kan hypoallergeen voedsel consumeren. Sommige mensen zullen ervoor kiezen om dit soort voedsel altijd te voeren, omdat het betrouwbare ingrediënten van goede kwaliteit bevat die goed verteerbaar en voedzaam zijn. Daarnaast kiezen ze misschien al hypoallergeen voedsel als een preventieve maatregel om ervoor te zorgen dat hun metgezellen een verminderd risico op spijsverteringsproblemen hebben (en minder kans op het opruimen van een aantal slechte 'back-end'-prestaties!).

Hypoallergeen voer voor huisdieren kan geweldig zijn voor alle honden!