Graanvrij voer voor huisdieren?

Graanvrij voer voor huisdieren?

Een veelvoorkomend probleem voor hondenbezitters is of ze hun huisdier voeding met graan of Graanvrij dierenvoeding moeten geven. Met een grote verscheidenheid aan huisdiervoeders die op de markt verkrijgbaar zijn, kan het een behoorlijk moeilijke beslissing zijn. Dit artikel gaat in op wat graanvrij voer voor huisdieren is en wat de voordelen zijn van het voeren van een hond die dit dieet met zich meebrengt.

Wat zijn granen?

Granen zijn een groep ingrediënten die koolhydraten bevatten en die vaak in hondenvoer worden gebruikt. Typische ingrediënten die voorkomen in granenvoer voor huisdieren zijn haver, tarwe, gerst, maïs en rijst.

Een belangrijke overweging voor hondenbezitters is om te onthouden dat granen niet slecht zijn voor honden. Als ze met de juiste hoeveelheden worden gevoerd, kunnen ze goede bronnen van koolhydraten zijn om honden van energie en vezels te voorzien om een ​​goede spijsvertering te bevorderen. Granen bevatten ook essentiële voedingsstoffen zoals linolzuur, een essentieel vetzuur voor honden.


Graanvrij voer voor huisdieren gedefinieerd

De laatste tijd is graanvrij voer voor huisdieren steeds populairder geworden, maar waarom? Een graanvrij dieet bestaat uit recepten die vrij zijn van granen / granen. Deze recepten bevatten vaak ingrediënten zoals witte aardappelen, zoete aardappelen, peulvruchten, linzen en erwten.

Sommige honden hebben moeite om granen goed te verteren en leiden tot bijwerkingen. De meest voorkomende reden waarom eigenaren van gezelschapsdieren hun honden graanvrij voeren, is dat het ideaal is voor honden met gevoeligheden of intoleranties voor granen.

Is graanvrij voer voor huisdieren ook glutenvrij?

Een bekende misvatting van eigenaren van gezelschapsdieren is: 'zijn graanvrij en glutenvrij hondenvoer hetzelfde?'Het antwoord hierop is nee. Glutenvrije diëten bevatten geen ingrediënten die glutenbevattende granen bevatten, zoals tarwe en gerst, maar kunnen andere granen bevatten. Graanvrij voer voor huisdieren kan ook glutenvrij zijn, maar kan ook verborgen bronnen van gluten bevatten. Het wordt aanbevolen om het etiket op de verpakking goed te lezen of een dierenarts te raadplegen voor advies.

Wat zijn de voordelen van Graanvrij?

Gevoeligheden en intoleranties

Als een hond aan gevoeligheden of intoleranties lijdt, kan het voor hem frustrerend worden en het kan enorm nuttig zijn om hem een ​​graanvrij dieet te geven. Een belangrijke reden hiervoor is dat sommige honden last hebben van gevoeligheden door granen die symptomen kunnen veroorzaken zoals huidirritatie of uitslag, braken en huiduitval.Verbeterde conditie van huid en vacht

Een graanvrij dieet kan nuttig zijn voor de conditie van de huid en vacht van een hond. Aangezien graanvrij voedsel van hoge kwaliteit over het algemeen meer dierlijke ingrediënten bevat, zoals vers bereid vlees, betekent dit dat er vaak een verhoogd gehalte aan natuurlijk voorkomende omega-3-vetzuren is, vooral in voedingsmiddelen die vis bevatten. Omega-3-vetzuren zijn zeer belangrijke vetten die zoogdieren uit hun voeding moeten halen. Ze dragen bij aan de gezondheid en het welzijn en ondersteunen de gezonde huid en vacht van niet alleen honden maar ook mensen.

Vermindert wind

Gas bij honden kan een teken zijn van een probleem met de spijsvertering. Granen zoals tarwe en maïs kunnen er soms voor zorgen dat honden veelvuldige hoeveelheden gas produceren, wat ertoe kan leiden dat de hond zich ongemakkelijk voelt in zijn maag. Graanvrij voer voor huisdieren kan helpen om minder gas te produceren, omdat het prebiotica zoals MOS, FOS en vezels bevat, die helpen bij het produceren van goede bacteriën in de darmen van een hond

Gezond spijsverteringssysteem

We gaan terug naar de voorouders van een hond, de wolven. Ze zouden in het wild op hun voedsel jagen en zich voeden met eiwitrijke maaltijden. Omdat honden zijn geëvolueerd van carnivoren, kan hun spijsverteringssysteem moeite hebben om voedsel met granen te verteren en het gemakkelijker vinden met minder koolhydraten. Graanvrij diervoeder heeft over het algemeen een hoger vlees- en eiwitgehalte dan een graan inclusief dieet, waardoor ze het voedsel beter kunnen verteren, vooral diëten met vers bereide eiwitbronnen die een hoge verteerbaarheid hebben.

Hoe kies je het juiste hondenvoer?

Het kan een problematische taak zijn voor de eigenaar van een huisdier om te weten welk voer hij zijn hond moet voeren. Een belangrijke overweging bij het nemen van een beslissing is om te zien of het eten compleet en uitgebalanceerd is. Dit betekent dat er de juiste balans is van essentiële voedingsstoffen om aan de behoeften van een hond te voldoen. Het is ook belangrijk voor eigenaren van gezelschapsdieren om rekening te houden met de kwaliteit van de ingrediënten die in voedsel worden gebruikt. Het zoeken naar vers bereide eiwitbronnen kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat een zeer voedzaam en verteerbaar voer wordt geselecteerd. Een huisdiereneigenaar moet ook rekening houden met het recht bij het selecteren van het hondenvoer voor zijn huisdier.

Zodra al deze factoren in overweging zijn genomen, komt de beslissing aan de eigenaar van de hond om te beslissen of hij zijn huisdier Graan- of Graanvrij voer wil geven.

Juli is Good Health Maand — Profiteer van kortingen op alle Good Health honden- en kattenvoeding.